Alanya'da Lise Velilerinden Şok İddialar

Alanya'da Lise Velilerinden Şok İddialar
Alanya Türkler mahallesinde bulunan ve 3 sene önce öğretime açılan Türkler Güzel Sanatlar Lisesinde okul idaresine ve okulda yapılan uygulamalara karşı öğrencilerden ve velilerden şok edici iddalar gündeme bomba gibi düştü..
Alanya'da lise velilerinden şok iddialar gündeme bomba gibi düştü.. Türkler Güzel Sanatlar Lisesinde görev yapan öğretmenlerde idarenin ve okul yönetiminine  karşı koyamaz duruma geldiklerini, devamlı tehtid altında olduklarını iddia ettiler.

Alanya’da bir mekânda buluşan bir grup öğrenci ve velileri basına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bir çok velinin ve öğrencinin ciddi mağduriyetler yaşadığını belirten veliler, çocuklarımızın okul hayatı etkilenmesin diye bir çoğumuz bu zamana kadar ses çıkaramadık şeklinde konuştu.
İsimlerimiz ortada dolaştırılıyor ve bu nedenle çocuklarımızın okuldaki durumlarıyla ilgili endişelerimiz var. Bazı arkadaşlarımız çocuklarının psikolojileri bozulması nedeniyle başka illerde bulunan Güzel Sanatlar liselerine veya ilçedeki başka okullara çocuklarını alma zorunda kaldıklarını belirtiler.
Alanya Güzel Sanatlar Lisesi idaresi ve okul müdürü hakkındaki başlıca iddialar ise şu şekilde:
- Öğrencilerin izni olmadan okul dışında sigara içerken veya gezerken görüntüleri alınarak velilerine söylenecekleri konusunda tehdit ediliyor.
- Kendisine karşı gelen öğrencilere karşı öğretmenler üzerinde baskı kurarak sınıfta bırakılıyor. Bazı öğrencilerin hak etmediği halde geçmesi sağlanıyor. E-okul notları ile okul müdürü şahsen oynuyor.
- Okuldan sonra otobüs çarpıp kaza geçiren bir kız öğrencinin 2 haftalık heyet raporunu kabul edilmiyor. Hastane, hastane dolaştırılıp ameliyatıyla ilgili raporu olmasına rağmen başka hastalığıyla alakalı olmayan raporlar alınmaya zorlanıyor ve ilgisiz rapor temin edilmesine rağmen sınıfta kalacağı söylemiyle çocuk baskı altına alınıyor.
- Okul Müdürünün bağlı olduğu sendika güvencesi altında hakkındaki tüm şikayetler savuşturuluyor. Bakanlık nezlinde şikayetler olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmıyor.
- Öğrencileri sözde destek aldığı kurumların istekleri üzerine her hangi bir veli izni ve can güvenliği olmadan kayık üzerinde müzik verdirtiyor veya çeşitli eğitim dışı faaliyetlere zorlanıyor.
- Ayda 5 TL ödeyen öğrenciler kutulardaki telefonlarını öğlen alabilirken ödemeyenlerin telefonları sepete atılarak verilmiyor.
- Okulun resmi müdürü olmamasına karşın 3 yıldır vekâleten okul müdür olarak bulunduğu okula hiçbir müdür atanamıyor.
- Eşini müdür yardımcısı koltuğuna oturtarak yönetici etik kurallarına karşı geliyor.
- Bu sene eşi farklı okula gönderilmesine rağmen 1 hafta sonra aynı okula tekrar getirtiliyor.
- Kendisini şikâyet ve dava edeceklerini söyleyen velilere “öğrencinizle okulda, sizinle dışarıda uğraşırım benim elim uzun” diyerek tehdit ediyor.
- Bağış adı altında makbuzsuz bir şekilde zorunlu denilerek para toplanıyor.
- Okul devlet okulu olmasına rağmen yetenek sınavlarından 150 ila 200 TL arasında ücret alınıyor.

Kamuoyu ise bu çarpıcı iddialar karşısında Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ve yetkililerin harekete geçmesini bekliyor..