Yenilenen dokuzuncu nesil Volkswagen Passat tanıtıldı

Yenilenen dokuzuncu nesil Volkswagen Passat tanıtıldı
Otomobil sektörünün öncü markalarından biri olan Volkswagen, dokuzuncu nesil Volkswagen Passat modelini resmi olarak tanıttı. Yenilenen Passat, tasarımındaki yeni dokunuşlar ve özellikleriyle dikkat çekiyor.

Modüler enine matris platformunun (MQB evo) en son evrimsel aşaması, dokuzuncu Passat neslinin yüksek teknoloji temelini oluşturuyor. Gelecekteki müşteriler bu yüksek teknolojili matris platformun sunduğu önemli ölçek ekonomilerinden faydalanacak. Çünkü bu en çok satan modelde bir dizi yeni sistem kullanılıyor ve bunların geliştirme maliyetleri tüm MQB ürün serilerinde paylaşılıyor.

Teknik açıdan öne çıkan özellikler arasında 150 kW (204 PS) ve 200 kW (272 PS) sistem çıkışına sahip tamamen yeni iki plug-in hibrit tahrik (eHybrid) yer alıyor. Yeni 19,7 kWh batarya (net enerji içeriği) ile birlikte yaklaşık 100 km'lik tamamen elektrikli menzili mümkün kılıyor. Bu mesafe, yeni Passat Variant'ı günlük yaşam için elektrikli bir araca dönüştürüyor. Almanya'yı örnek alırsak: Federal Dijital ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre.

Yeni Volkswagen Passat hakkında daha fazla bilgiyi aşağıdaki bağlantıda yer alan Volkswagen web sitesinde bulabilirsiniz, ürün yelpazesinde bir dizi farklı model bulunmaktadır.