PTT Dar Gelir Ailelere Müjdeli Haber!

PTT Dar Gelir Ailelere Müjdeli Haber!
Elektrik faturalarını ödemekte zorluk çekenler için bu PTT bakımında ailenin gelir durumu önemli. Peki elektrik desteğini nasıl alırsınız? Başvuru şartları nelerdir? Detayları diğer haberimizde bulabilirsiniz...

Özellikle son aylarda çeşitli tüketim alanlarında yaşanan artışlar vatandaşları ekonomik olarak zora soktu. Bu bağlamda, bazı devlet desteği türleri vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde incelenmektedir. Bu unsurlardan biri olan fatura desteği de en büyük konforu garanti eden unsurlardan biridir. Elektrik faturası yardımı artık elektrik faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlara da uzanıyor.

Müjde! PTT Ödemeleri Başladı Elektrik faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlar için PTT ile yapılan bu bedel ödemesinde ailenin gelir durumu önem taşıyor. Dolayısıyla devlet tarafından ödenen bedel 110 ile 210 TL arasında değişiyor. Örneğin dört kişilik bir ailenin nafakası 180 TL şeklinde belirtiliyor. Yardım ödeneği alabileceğiniz koşullar incelendikten sonra devlet tarafından PTT aracılığıyla ailelere ödenir. Bu ödeneklerden faydalanabilmek için de PTT şubelerine gitmek ve daha sonrasında ödeme alabilmek mümkündür. Çeşitli kapsamlarda faydalanılabilecek olan bu teklifler sayesinde sorunsuz bir şekilde yardımlardan faydalanma imkanı vardır. Zorluk çeken aileler için önemli olan bu fırsatlara gerekli yerlerden başvuru yaptıktan sonra herhangi bir sorun meydana gelmeden ödemelerin alınması mümkündür. Bu anlamda bu devlet desteğinden faydalanılması için yaşanan artışlardan yararlanılabileceği belirtilenler arasında yer aldı. Bu kapsamda elektrik faturası desteklerinden yararlanmak için belirli aralıklarla ödemelerin verileceği vurgulanıyor. Bu şekilde ödemeler alındıktan sonra herhangi bir sorun yaşanmaması sağlanıyor. Aynı zamanda PTT aracılığı ile bu ödemeler gerçekleşiyor.

Konutta yaşayan aile sayısına göre elektrik faturası desteği tutarı;

1-2 kişilik aileye 110 TL,

3 kişilik aileye 140 TL,

4 kişilik aileye 180 TL ve

5 kişilik aileye 210 TL olacak.

Nasıl Başvururum?

Devlet yardımı almak isteyen vatandaşlar kimlik ve faturaları ile PTT acentelerine başvuruda bulunarak başvuru sürecini tamamlıyor. Ancak evinden çıkmak istemeyen vatandaşlarımız için online başvuru imkanı bulunuyor. E-devlet sistemine giriş yaparak fatura işleme ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilir, başvuru işlemlerini kolayca tamamlayabilirsiniz.