Kumköy Arıtma Tesisi’nde Sona Yaklaşıldı

Kumköy Arıtma Tesisi’nde Sona Yaklaşıldı
Kumköy Arıtma Tesisi’nde Sona Yaklaşıldı Doğaya Saygı - 14 Haziran 20160 Manavgat ve çevresinde nüfus yoğunluğu ve otel inşaatlarının artmasından dolayı, yetersiz kalan mevcut Atık Su Arıtma Tesisleri’nde kapasite arttırılma çalışmalarında sona yaklaşıldı. Tesis tamamlandığında atık su, sulamada kullanılacak
  Haber: Fatih Şahin
Manavgat’ta son yıllarda yaşanan çevre kirliliği ve koku sorunlarına, ASAT Genel Müdürlüğü ‘Büyükşehir Yasası’ ile birlikte yeni yatırımlarla çözüm üretiyor. ASAT, Manavgat’ın batı yakası ve Ilıca, Evrenseki, Çolaklı turizm bölgelerinde yaşanan çevre kirliliği ve koku sorununa karşı Kumköy Atık Su Arıtma Tesisi’nin kapasite artırma kararı almıştı. Kumköy Arıtma Tesisi’nin kapasitesi, 50 bin metreküpten 75 bin metreküpe çıkarılıyor. Çalışmaların hızla devam ettiği projede sona yaklaşıldı.

TESİSLER YENİLENİYOR

Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından ASAT’a geçen Kumköy Atıksu Arıtma Tesisi’nde 50 bin metreküp olan mevcut kapasite, 25 bin metreküp ilave kapasite ile 75 bin metreküp’e çıkarılıyor. 2016 yılının Mart ayında tamamlanacak olan Kumköy Atıksu Arıtma Tesisi’nde ilave tesislerin yanı sıra uzun yıllardır kullanıldıkları için ömrünü tamamlayan elektronik mekanik tesislerin yenileme çalışmaları da gerçekleştiriliyor.

ATIK SU SULAMADA KULLANILACAK

Kumköy Arıtma Tesisi’ne ilave 25 bin metreküp kapasiteli yeni biyolojik reaktörün yanı sıra deşarj pompa istasyonu, giriş pompa istasyonu, derin deniz deşarj pompa istasyonu da yapılıyor. Proje kapsamında koku giderme çalışmalarına yönelik biyolojik ve aktif karbon koku giderme sistemleri de yapılacak. Tesisin çevre düzenlemesi ile çıkış suyu standartlarının uluslararası standartları yakalaması ve sulama alanında kullanılması hedefleniyor.