Emekli vatandaşlar geçim sıkıntısı yaşıyor

Emekli vatandaşlar geçim sıkıntısı yaşıyor
Osmaniye semt pazarında bir vatandaş aldığı emekli maaşın yetmediğini ve zorlandığını dile getirdi. Adana'ya hastaneye gitmek zorunda kaldıklarını ve fiyatların yüksek olduğu için çoğu zaman zorlandıklarını belirtti.

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya semt pazarını ziyaret ederek alışverişe gelen bir vatandaş, "Yardımcı olan yok. Ben de eşim de kanseriz. Öyle bir emekli parasıyla geçinmeye çalışıyoruz. Aldığımız maaş 7 bin 500 lira. Bu 7 in 500 lira ile Adana'ya hastaneye ayda 3-4 sefer ben gidiyorum, 3-4 sefer eşim gidiyor. Hiçbir şekilde yetişemiyoruz çok zorlanıyoruz. Keşke emekli olmasaymışız. Bir yıldır hem eşim hem ben Adana'ya hastaneye gidip geliyoruz. Zaman zaman oturup ağlayasım geliyor, yetiştiremiyoruz diye" ifadelerini kullandı.

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, semt pazarını ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Pazarda alışveriş yapan bir vatandaş Kaya'ya geçinemediğinden dert yandı. Vatandaş, şunları söyledi:

Aldığımız maaş 7 bin 500 lira , yetmiyor zorlanıyoruz

"Yardımcı olan yok. Ben de eşim de kanseriz. Aldığımız emekli parasıyla geçinmeye çalışıyoruz. Aldığımız maaş 7 bin 500 lira. Bu 7 in 500 lira ile Adana'ya ayda 3-4 sefer hastaneye ben gidiyorum, 3-4 sefer ise eşim gidiyor. Hiçbir şekilde yetişemiyoruz çok zorlanıyoruz. Keşke emekli olmasaymışız. 1 yıldır hem eşim hem ben Adana'ya hastaneye gidip geliyoruz. Çoğu zaman oturup ağlayasım geliyor yetiştiremiyoruz, bir oğlum var oda çalışmasa demek ki bitmiştik. Oturup ağlayasım geliyor çok zorlanıyorum. Bir yıldır ilk defa pazara çıktım. İki parça bir şey aldım 100 lira tuttu. El yakıyor fiyatlar."

Vatandaşın 7 bin 500 lira bir rakam ile geçinmeye mahküm edildiğini belirten Kaya ise "AKP iktidarında emekliler kendi kaderine terk edildi. Evlatlarının maaşlı bir işi yoksa, evlatlarından yardım alamıyorlarsa geçinemiyorlar" ifadelerini dile getirdi.