Emekli maaş zammı başka bahara mı kalıyor? Ak parti kaynaklarından kötü haber geldi

Emekli maaş zammı başka bahara mı kalıyor? Ak parti kaynaklarından kötü haber geldi
Emekliler, Ekim ayında beklenen ek zam umutlarını ertelemek zorunda kalabilirler. AK Parti kaynakları, emekli maaşlarına zamın yılbaşından önce mümkün olmadığını bildirdi.

Milyonlarca emekli, Temmuz ayında yaşadığı hüsran sonrasında gözünü Ekim ayına çevirdi. Emekliye ekim ayında ek zam yapılacağı yönünde iddialar uzun süreden beri gündemdeydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 bakanlığa talimat verdiği de gelen bilgiler arasında yer aldı. Ancak emeklilerin ara zam beklentisi başka bahara kalacak gibi görünüyor. AK Parti kaynaklarından gelen kulis bilgileri emekliyi yıkacak. Kara haber verildi emekli maaş zammı erteleniyor.

Milyonlarca emekli ek zam için gözünü Ekim ayına çevirdi. Temmuz ayında yapılan %25'lik zam emekli için yeterli gelmezken her geçen gün artan Hayat pahalılığı verilen bu zammı da adeta sildi süpürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emekli maaşları için talimat verdiğini söylemişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise Ekim ayına kadar hazırlıkların süreceğini ve TBMM açılır açılmaz emekliye ara zam konusunun gündeme geleceğini duyurmuştu. Ancak bu yol açıklamalarını aksine AK Parti kaynakları emekli maaşlarına zammın Ocak ayında kalacağını söylüyor. Peki emekli maaşlarına zam gelecek mi? Emekliye ara zam verilecek mi?

Emekli maaşlarının iyileştirilmesi için Temmuz ayından bu yana talepler var. Hem milyonlarca emekli vatandaş hem de bazı siyasi isimler bu konuda hükümete çağrılarda bulundu. Cumhur İttifakı tarafından yapılan çağrılar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilgili bakanlıklara talimat verdiği ortaya çıktı. Şimdi gözler 1 Ekim'de meclisin açılmasına çevrildi.

Ekim ayında emekliye ara zam yapılacak gibi hazırlıklar şu an devam ediyor. Fakat AK Parti kaynaklarına dayandırılan haberlere göre emekli maaşlarına zam yapılması için yeterli bütçe yok. O sebeple Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Zam konusuna sıcak bakmıyor.

EMEKLİYE EK ZAM İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda çalışmalar devam ederken emekliye ara Zam konusunda ihtimalin de son derece düşük olduğu görülüyor. Ak Parti kaynakları Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında hazırlıkların sürdüğünü ancak şu anki Bütçe ile zammın imkansız olduğunu düşünüyor. Emekli aylıklarına ilave artışın Ocak ayında olacağı tahmin ediliyor. Üstelik bu konuda emekliye Bir de jest yapılacak. Yasa değişikliğinin yapılması ile birlikte emekli maaşlarına Enflasyonun çok üstünde bir zam yapılacağı öngörülüyor.

EMEKLİ ZAMMI OCAK AYINDA YAPILACAK
AK Parti kaynaklarından gelen iddialara göre şu anda hükümetin sırtında depremin getirdiği yük ve bütçedeki açıklar büyük bir sorun oluşturuyor. Bu sebeple de emekliye zammı mümkün görünmüyor. 2023 bütçesi buradan için yeterli gelmezken 2024 bütçesi için hazırlıklar başladı. AK Parti ekonomi kurmayları ise yıl sonuna doğru bütçe gerçekleşmesine bakılmasını ve buna göre Ocak zammı kararı verilmesini istiyor.