Elektrikli otomobil devrimi devam ediyor! Renault o modelini satışa çıkarıyor

Elektrikli otomobil devrimi devam ediyor! Renault o modelini satışa çıkarıyor
Renault, Toros modelini elektrikli versiyonuyla satışa çıkarıyor. İşte detaylar ve beklenen fiyatlar...

Bildiğiniz üzere artık resmen elektrikli otomobil dönemine girmiş bulunmaktayız. Renault başta olmak üzere birçok araba markası modellerini elektrikli motorlarla donatıp, satışa sunuyor. Renault'un kendine en çok güvenerek çıkardığı modellerden birisi Toros ya da diğer bir ismiyle R12.

Renault daha önce bazı modellerini elektrikli motorlarla donatıp satışa sunulmuştu. Çıkarttığı modellerden en çok beğenilen modeller ise R2 ve R5 olmuştu. Şimdi sıra R12'ye yani Toros'a geldi.

Renault uygun bir fiyat ile satışa sunacağı Toros'u Zoe'nin yerine geçirecek. Yani ülkemizde satışta bulunan Zoe yerine Toros gelecek. Peki, Toros nasıl bir donanımla satışa sunulacak?

Fransız bir otomobil olan Toros, modelinde 65 beygirlik bir motora yer verilecek. 100 km hıza 13 saniyede ulaşan aracın maksimum hızı ise saatte 130 km olacak.

400 km'lik menzil ile sunulacak aracın fiyatı ise 1 milyon TL'nin altında olacak. Aracın 900.000 TL ve civarında olması beklenmekte.

Renault Toros'ta kullanılan motorun aynısı Dacia Spring modelinde de kullanılacak. Vatandaşların merak ettiği konu ise bu iki arabanın birbirine rakip olup olamayacağı. Tabi şunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Spring günün sonunda SUV tarzında bir model. Toros ise sedan ve hb tarzında iki farklı kasa olarak sunulacak.

Fransa kaynaklı haberlere göre bu araç, hali hazırda Zoe'nin satışta olduğu pazarlarda 2024'ün başlarında satışa sunulması bekleniyor. Bu tanıma ülkemizde uyuyor.

Bakalım Renault Toros beklenen ilgiyi karşılayabilecek mi? Yoksa Dacia Spring daha mı çok ilgi görecek? Her şey 2024'te aracın satışa sunulması ile birlikte belli olacak.