Tıp Fakültesi Öğrencilerine ilk Ders Rektörden

Tıp Fakültesi Öğrencilerine ilk Ders Rektörden
ALKÜ Tıp Fakültesi Öğrencileri’nin ilk dersine katılan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Sizler için en iyisini yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2017-2018 eğitim-öğretim yılı başladı. Kestel Yerleşkesi Tıp Fakültesi’nde ilk kez ders alan 4’üncü dönem 1. Sınıf öğrencilerine ilk dersi Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı verdi. İlk ders törenine, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Harputlu, Tıp Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yalçın Günal, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri ve idari personeller katıldı. 


“KALİTELİ BİR EKİP KURDUK”
Tıp Fakültesi’ni üstün başarı göstererek kazanan öğrencileri tebrik eden ve her bir öğrenciyle tek tek tanışan Rektör Pınarbaşı, “Çok donanımlı bir Tıp Fakültesi kurduk. Bu sene gösterdiğimiz başarı sayesinde 108 devlet üniversitesi arasında Türkiye’de en çok tercih edilen 42’inci üniversiteyiz. Şehir dışından Tıp Fakültemizi ziyaret eden öğretim üyeleri bizim kurduğumuz tıp fakültesindeki imkânların çok iyi olduğunu söylüyorlar. Fakültemizin öğretim üyeleri kendi alanında kendilerini ispatlamış hocalardır.  Burada sizlere kaliteli eğitim verecek iyi hocalardan güzel bir ekip kurduk. Hocalarınızın tecrübelerinden faydalanın. Sizler için en iyisini yapıyoruz ve yapamaya da devam edeceğiz” diye konuştu. 
“BİRÇOK İLKLERİ BERABER YAŞIYORUZ”
Yeni bir üniversiteyiz. Yeni bir üniversite olduğumuz için birçok ilkleri yaşıyoruz. Bir ilçede kurulan ilk tıp fakültesiyiz ve sizlerde bu fakültenin ilk öğrencilerisiniz. O yüzden birçok ilkleri beraber yaşıyoruz. Bu bizim için gurur vericidir. Bende kurucu Rektör olarak Üniversitemizde güzel işler yapmak, sizlere kaliteli bir eğitim vermek için gece gündüz canla başla çalışıyorum. Tıp Fakültemiz Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneleri Birliği ile ortak kullanım protokolü imzaladı. Çok şükür çok hızlı yol aldık. Birçok üniversite bunu yıllar süren bir çaba sonucu kazanıyor ve biz 1 yıl gibi kısa bir sürede bunu sağladık. Alanya’daki Devlet Hastanesi’nin adı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Bu adımımızla Alanya’daki sağlık kalitesini daha da arttırdık. Şuan Tıp Fakültesi’nde 36 hocamız bulunuyor ve biz bunu hızla artırmaya devam ediyoruz” dedi. 
“SİZLER LİDER RUHLU ÖĞRENCİLERSİNİZ”
Kendinden de öğrencilere örnekler veren Rektör Pınarbaşı öğrencilere, Türk Milleti’nin çok akıllı ve zeki insanlar olduğunu söyleyerek, “Milletimiz ve siz değerli öğrencilerimiz istedikten sonra başarmayacağı hiç bir şey yoktur” dedi. Bu sıralarda okuyan öğrencilerin lider ruhlu öğrenciler olduğunu ifade eden Rektör Pınarbaşı öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü hatırlatarak, “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” dedi. Bizim Cennet vatanımızın geleceği sizlerin elinde. Bu ülkeyi yönetecek ve söz sahibi olacak kişiler sizlersiniz. Vatanını sevmek bunu gerektiriyor. Sizler çok şanslı öğrencilersiniz. Burada sayınız şuan için az olduğundan özel okul statüsünden eğitim alabileceksiniz. Bir çok devlet üniversitesinde bu imkanı bulmak az” diye konutu. 
“BAŞARILI DOKTORLAR YETİŞTİRECEĞİZ”
Öğrencilerine kaliteli bir eğitim vermek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden ALKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş, Alanya’nın güzel bir şehir olduğunu söyledi. Taşbaş, Fakültemizde iyi bir eğitim alacaksınız ve bu güzel şehrimizde de çok iyi zaman geçireceksiniz. Tıp Fakültesi zor bir fakültedir. Bizler topluma fayda sağlamak ve milletimize daha iyi hizmet verebilmeniz için sizleri en iyi şekilde yetiştireceğiz. Sizler çok iyi doktorlar olacaksınız. Ben sizlere şimdiden inanıyor ve güveniyorum. Yeni dönemde hepinize başarılar dilerim” dedi. 


Konuşmasının ardından öğrencilerin yönelttiği soruları yanıtlayan Rektör Pınarbaşı, daha sonra öğrencilere yeni eğitim döneminde başarılar diledi.