Okulda Hareketli Saatler Yaşandı

Okulda Hareketli Saatler Yaşandı
Salı günü eğitim ve öğretime başlayan ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu’nda bugün hareketli saatler yaşandı. Okulu 5 ay gibi rekor bir zamanda tamamlayan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALKÜ Rektörü Prof Dr Ahmet Pınarbaşı ile birlikte derse giren öğrencileri sınıflarında ziyaret etti.

 Ziyarette Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, ALTSO Meclis Başkan Vekili Mustafa Irmak ve ALTSO Meclis Üyesi Fatma Taşpınar’da hazır bulundu. Heyet okulda incelemelerde bulunduktan sonra derslere girerek öğrenciler ile bir araya geldiler.

Öğrencilere eğitim yaşamlarında başarılar dileyen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Alanya’mız siz öğrencilerle çok daha güzel. Şehrimize renk kattınız. Burada sizlerle olmaktan çok mutluyuz. Kurum olarak yükseköğrenimin yaygınlaşması ve sizlerin sorunsuz biçimde eğitim hayatını sürdürmesi için elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz” dedi.
1000 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK
Öte yandan şu anda ALTSO Turizm MYO da 400 öğrencinin eğitime başladığını, önümüzdeki hafta formasyona girecek 400 öğrenci ile bu rakamın 800 olacağı açıklandı. ALKÜ Sekreterliğinden alınan bilgiye göre birkaç hafta içinde okuldaki öğrenci sayısının 1000’i bulacağı belirtildi.
ŞAHİN: “ARA ELAMAN SORUNU ORTADAN KALKACAK”
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO Meslek Yüksekokulu’yla birlikte, turizm sektöründe yaşanan ara eleman sorununun ortadan kalkacağını söyledi. ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu’nda, garsonluk, animatörlük, resepsiyonist, kat görevlisi gibi bölümlerin açılacağını vurgulayan Başkan Şahin, “Gerçekten zordu, açamazsınız, yapamazsınız diyenler de oldu. Çünkü bununla ilgili yeterli bütçemiz yoktu. Ama yine her zamanki gibi medeni cesaretimiz ve girişimciliğimizle arkadaşlarımızla birlikte Sayın Bakanımızın, Rektörümüzün önderliğinde burayı yapmaya karar vermiştik. Protokolümüzü de Dışişleri Bakanımız Alanya’mızın gururu Sayın Çavuşoğlu’nun önderliğinde, onun şahitliğinde Sayın Rektörümüz, Alanya Belediye Başkanımız, Kaymakamımız ve ilgili arkadaşlarımızla birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte yapmıştık. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılına okulumuzu yetiştireceğimizi taahhüt etmiştik. Çok şükür rabbim bizi mahcup etmedi, sözümüzü yerine getirmemize yardım etti” dedi.
“RESMİ AÇILIŞ YAPILACAK”
Başkan Şahin, “Okulumuzun resmi açılışını yine Sayın Bakanımızın programına uyarlayıp, onunla birlikte yine rektörümüz ve devlet büyüklerimizle birlikte yapacağız. Öğrencilerimize hayırlı uğurlu olur inşallah, vatana millete hayırlı öğrenciler yetişir inşallah okumuzdan. Başta Sayın Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bizlerle bugün gelerek burada inceleme yapan Sayın Rektörümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Er’e, ALTSO eğitim grubumuzdan Mustafa Irmak ve Fatma Taşpınar’a ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu.

PINARBAŞI: “BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Başkan Şahin’den sonra söz alan Rektör Pınarbaşı ise ALTSO Turizm MYO’da eğitimin başlamasının kendilerinde büyük sevinç yarattığını belirterek, “ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu binasında görüldüğü gibi öğrencilerimiz derse başladı. Daha önce söylemiştim, bu bina bizim için çok önemliydi. Herkesin bildiği gibi öğrenci sayımız arttı. Geçen sene 6 bin 500 olan öğrenci sayısı bu yıl 8 bine çıktı. Bu sayı her yıl katlanarak artmaya devam edecek. Eğer bu bina olmasaydı biz bu sene çok sıkıntı çekecektik, bu artan öğrenci sayımızla beraber. Ama çok şükür başkanımızın da ifade ettiği gibi 5 ay gibi kısa bir sürede bu bina bitirildi. Ve şuanda öğrencilerimiz burada ders işlemeye başladı. Ben başta ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin Bey olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine ve tüm destekleyen herkese çok teşekkürlerimi sunuyorum. Güzel bir okul oldu, inşallah öğrencilerimiz burada çok kaliteli bir eğitim görecekler” diye konuştu.
Heyet son olarak öğrencilerle birlikte kantinde yemek yedi.