Letonya Büyükelçisi Ziyaret Etti

Letonya Büyükelçisi Ziyaret Etti
Letonya Cumhuriyeti Büyükelçisi Ekselansları Peteris Karlis Elferts ve Letonya Cumhuriyeti Alanya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nı makamında ziyaret etti.

Letonya Cumhuriyeti tarafından Türkiye’ye yeni atanan ve Ankara dışı ilk resmi ziyaretlerini Alanya’ya gerçekleştiren Büyükelçi Peteris Karlis Elferts, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na nezaket ziyaretinde bulundu. Rektör Pınarbaşı’nın makamında gerçekleşen ziyarette Letonya Cumhuriyeti Alanya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz'ın yanında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Gültekin ve Prof. Dr. Hasan Güneş de Rektör Pınarbaşı’na eşlik etti. Alanya’da çeşitli resmi ziyaretlerde bulunmasının ardından başta Erasmus (Öğrenci ve öğretim elemanı değişim programı) olmak üzere çeşitli konuları görüşmek üzere Rektör Pınarbaşı’nı da ziyaret etmek istediklerini ifade eden Alanya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz; Büyükelçi Elferts’in Ankara dışı ilk resmi ziyareti kendisinin davetini kırmayarak Alanya’ya gerçekleştirdiğini söyledi. ALKÜ’nün Erasmus ile ilgili çalışmalarının olduğunu bilerek ve bu konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak katkı sağlanılabileceği düşüncesiyle  ziyarette bulunmak istediklerini ifade eden Şaşmaz; kendilerini kabul etmelerinden dolayı Rektör Pınarbaşı’na teşekkürlerini iletti.



“ERASMUS İLE ULUSLAR ARASI BİR ÜNİVERSİTE OLACAĞIZ”
Yeni görevinde Büyükelçi Elferts’e “Hayırlı olsun” temennilerini ileten Rektör Pınarbaşı; “Türkiye’ye ve Alanya’ya hoş geldiniz. Bizlere gerçekleştirdiğiniz bu nazik ziyaretten dolayı çok mutluyuz.” dedi. ALKÜ hakkında konuğuna bilgiler veren Rektör Pınarbaşı; “ Biz yeni bir üniversite olmamıza rağmen 8 bin civarında öğrencimiz ve 8 fakültemiz var. Alanya çok güzel ve uluslar arası bir şehir, bizler de Alanya’ya layık uluslar arası bir üniversite olmak hedefinde ilerliyoruz. Geçen ay Erasmus ile ilgili önemli gelişmeler yaşadık. Erasmus Programına başvurumuz kabul edildi. Artık bizler de Avrupa’daki yükseköğretim kurumları ile öğrenci ve akademisyen değişimi yapabileceğiz.” diye konuştu.
Konuyla ilgili çalışmaları anlatan Rektör Pınarbaşı; yabancı öğrencilerin şehrimize gelerek kaliteli bir eğitim alabileceklerini ifade etti. Yeni açılacak bölümler ve yapılması planlanan projeler hakkında da Büyükelçi Elferts’i bilgilendiren Rektör Pınarbaşı; “Değişim programı ile Bosna Hersek, Gana, Kolombiya.. vs gibi 47 farklı ülkeden şimdilik 144 öğrencimiz var. Letonya’dan da çok sayıda öğrenci bekliyoruz.” dedi.

NOTLAR ALDI
Büyükelçi Elferts de Türkiye’de ve Alanya’da bulunmaktan dolayı çok memnun olduğunu belirterek, ülkesi Letonya ve kendisi hakkında bilgiler verdi. Letonya’nın tarihinden de bahseden Büyükelçi Elferts, Rektör Pınarbaşı’na Ağustos 1991 yılında ülkesinin nasıl bağımsızlığını ilan ettiğinin kısa bilgisini verdi. Ülkesindeki üniversitelerin Erasmus çalışmalarına yönelik de bilgiler aktaran Büyükelçi Elferts, kendisi de konuyla ilgili notlar aldı.