Konaklı Gazi Okulu’nun Drenaj Hattı Yapılıyor

Konaklı Gazi Okulu’nun Drenaj Hattı Yapılıyor
Alanya’nın batısında bulunan Konaklı Mahallesi’nde eğitim ve öğretim veren Gazi Okulu’nun kanayan yarası haline gelen yağmur suyu drenaj hattı A ntalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi tarafından inşa edilmeye başlandı.

Alanya’nın en büyük Mahalleleri’nden bir olan  Konaklı’daki çocuklara eğitim ve öğretim veren Gazi Okulu, yapı itibariyle yol seviyesinin altında yer alması nedeniyle yağışlardan olumsuz etkileniyordu. Özellikle kış aylarında yağışlar sonrası okul bahçesinde su birikintileri meydana geliyordu.  Oluşan küçük göletler çocukların bahçede rahatlıkla oynamasına engel oluyordu.   Okul yönetimi ve velilerin  talebi doğrultusunda harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi yetkilileri okulun çevresine yağmur suyu drenaj hattı yapım çalışmalarına başladı. Kısa sürede tamamlanması beklenen drenaj hattıyla birlikte öğrenciler rahat bir nefes alacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “ Konaklı Gazi Okulu’ndaki drenaj sorununu kısa sürede çözeceğiz. Burada okuyan çocuklarımız en ufak bir yağmurda su birikintileri içinde oynamak zorunda kalıyordu. Aşırı yağışlarda ise bahçeye çıkmak imkansız hale geliyordu. Büyükşehir olarak bu sorunu yaptığımız drenaj hattıyla çözüyoruz. En kısa sürede çalışmaları tamamlayacağız. Böylece hem çocuklarımız hem öğretmenlerimiz hem de velilerimiz rahat bir nefes alacak “ dedi.