Başkan Yücel Yöresel Yemek Kursunda

Başkan Yücel Yöresel Yemek Kursunda
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi’nin düzenlediği Yöresel Yemek Kursu’nu ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti.

 Alanya Hep Üniversitesi’nde 3 günlük program ile 27 Eylül’de başlayan Alanya Belediyesi Yöresel Yemek Kursu’nun son gününde, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel kursu ziyaret etti. Kursiyerlerle sohbet eden Başkan Yücel; “Alanya’mızın kültürel mirası olan yöresel yemeklerimizi yaşatmak için buraya gelen bütün kursiyerlerimize ve ustalarımıza teşekkür ederim. Geçmişte mutfaklarımızın vazgeçilmezi olan lezzetlerimizi geleceğe aktarmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

 
15 ÇEŞİT YÖRESEL LEZZET KURSİYERLERE UYGULAMALI OLARAK ANLATILDI
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün düzenlediği ve 3 gün süren programa, Alanya’da yaşayan mutfağa meraklı 35 hünerli bayan katılırken 15 çeşit Alanya yöresel yemekleri uygulamalı olarak yapıldı. Un çorbası, soğan yahnisi, kıymalı etli pilav, s pasta çigirdik, hülüklü çorba, laba dolması, bakla pilavı, ülübü piyazı, aside, bumbar dolması, darı çorbası, kuru patlıcan taratoru, alanya çöreği ve öksüz helvası gibi yöresel lezzetler, bayanlara uygulamalı olarak öğretildi.


Alanya’nın ünlü lezzet ustası Emine Çorbacı’nın anlatımıyla gerçekleşen Alanya Belediyesi Yöresel Yemek Kursu’na katılan kursiyerlere, kurs sonrası katılım sertifikası verilecek.