ALKÜ’de Bilgilendirme ve İstişare Toplantıları Sürüyor

ALKÜ’de Bilgilendirme ve İstişare Toplantıları Sürüyor
Rektör Pınarbaşı’nın istişare ve tanıtım amaçlı kahvaltı programları devam ediyor.

 Siyasi parti temsilcilerine ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik düzenlenen geniş çaplı bilgilendirilme toplantısının ikincisi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Teşkilatı ve Alanya Belediyesi MHP Meclis Üyelerine verildi. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı programına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yanı sıra ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ve yönetimi, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcıları Tunahan Kasapoğlu, Mehmet Kula, Nazmi Yüksel, Alanya Belediyesi Meclis Üyeleri, Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Bulut ve Yönetimi,  ALKÜ Daire Başkanları, Üniversitenin akademik ve idari personeli katıldı. 

“BAKANIMIZ ALANYA’NIN BÜYÜK BİR KAZANIMIDIR”
Kahvaltının ardından ALKÜ’nün dününe, bugününe ve yarınına yönelik sunum gerçekleştiren Rektör Pınarbaşı, ikisini düzenledikleri kahvaltı programına teşriflerinden dolayı katılımcılara teşekkür ederek başladığı sunumunda, üniversitenin kat ettiği aşamalar hakkında bilgiler verdi. Toplantının yapılış amacını ALKÜ’yü detaylı anlatıp üniversiteyi her kesim ile buluşturmak olduğunu ifade eden Rektör Pınarbaşı, aynı zamanda katılımcıların fikir ve önerilerini alarak üniversite-toplum kaynaşmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Konuşmasına Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na hep yanlarında olduğu için teşekkür ederek devam eden Rektör Pınarbaşı, “Alanya'mızın bir bakanı var. Bu bizler için çok büyük bir kazanımdır. Üniversitemizin bugünlere geldiği bu süreçte bizlere her konuda yardımcı olarak desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımıza bu konuda çok müteşekkiriz” dedi. 
“HER KESİMİN ÜNİVERSİTESİYİZ”
"Göreve başladıktan sonra şehrin her kesiminden olduğu gibi Alanya Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel’inde desteklerini hep gördük. Bundan sonraki süreçte de üniversitemize olan katkılarının devam edeceğine inanıyorum. Biz herkesin üniversitesi olmaya önem veriyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Rektör Pınarbaşı; “Önceki aylarda öğrenci konseyi başkanlık seçimleri yapıldı. Olaysız ve örnek bir seçim oldu ve seçimlerin tarafsız olarak yapılmasını sağladık. Huzur ve barış içinde seçimleri gerçekleştirdik.” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZİN EMRİNDEYİZ”
Rektör Pınarbaşı’ndan sonra söz alan Başkan Yücel, “Yönetim anlayışınızı takdir ile karşılıyoruz. Eğitim ile ilgili çalışmalarınız başta olmak üzere Alanya’ya yaptığınız katkılardan dolayı ben ve arkadaşlarım sizleri alkışlıyoruz. Bundan sonraki süreçte her zaman desteklerimizle sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Biz yönetim olarak üniversitemizin büyümesini istiyoruz. Biz her şeyin eğitim ile çözüleceğini düşünüyoruz. Sadece yerel yönetimler değil katıldığımız toplantılarda da her alandan sivil toplum kuruluşlarına üniversiteye destek olmalarını söylüyoruz. Öğrenci sayısının artması ya da üniversitemizin büyümesini ekonomik kaygılardan ziyade şehre katacağı sosyo-kültürel kazanımların daha fazla getiride bulunacağını düşünüyoruz. Üniversitemizden çok beklentimiz var. Yeni projelerle şehir planlamasıyla, şehrin kültürel değerlerini koruyarak, bu şehri, yeni nesli ihya eden bir ortam yaratmanızı bekliyoruz. Bu gibi toplantılar ve istişareler bizleri de mutlu ediyor. Çünkü bizler iç içe bir bütün olma taraftarıyız. Ben ve arkadaşlarım üniversitemizin emrindeyiz.” dedi. 
Sunumun ardından kahvaltıya katılım gösterenlerin görüş ve önerilerini dinleyen Rektör Pınarbaşı, merak edilen sorulara cevaplar verip önerilere ilişkin notlar alarak davetlerine icabet eden katılımcılara teşekkür etti.
Rektör Pınarbaşı bu kahvaltıların diğer parti teşkilatları ve Alanya'nın resmi ve sivil kurum ve kuruluşları, önde gelen kanaat önderleri ile devam edeceğini ve her kesim ile üniversiteyi buluşturarak herkesin desteğini alan ve ortak akıl ile gelişen bir üniversite olacaklarını ifade etti.