Alkü 'den Tübitak Bilim Fuarına Destek

Alkü 'den Tübitak Bilim Fuarına Destek
Nebahat Şifa Anadolu İmam Hatip Lisesi;TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirildi. Fuara katılan Rektör Pınarbaşı daha nitelikli projeler üretmeleri ve kendilerini geliştirmeleri için öğrencilerin, üniversite hocalarından destek almalarını istedi.
Nebahat Şifa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ‘TUBİTAK Bilim Fuar’ gerçekleştirildi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen fuarda en çok ilgiyi Teknoloji Standı gördü. İmam Hatip öğrencilerinin ve okul yönetiminin büyük gayretleri sonucunda hazırlanan ‘TUBİTAK Bilim Fuarı’na’ Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Müftüsü Mustafa Topal, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Fuarın oluşumunda büyük gayretler gösteren Nebahat Şifa Anadolu İmam Hatip Lisesi Matematik Öğretmeni Özlem Deveci, kurdele kesimi sırasında duygusal anlar yaşadı. Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Nuri Çakan, aklı en güzel şekilde kullanarak hayatı kolaylaştırma ve güzelleştirmenin herkesin görevi olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında Okul Müdürü Çakan; İmam Hatip okulu olarak sadece dini ilimleri değil, dünyevi bilimleri de bir arada okuyan imam hatip liseleri dünyada tek olma özelliği taşıyor. Öğrenciler hem inancı, hayatı güzel yaşamak, hem de Yüce Rabbimizin verdiği nimetlerden fayda elde etmek için bilgilerini, hayal güçlerini kullanmaya çalıştı. Hayata daha güzel bakmak, çevremizde olup bitenlerden, her türlü doğa olaylarından haberdar olmak üzere projeler yapmaya gayret gösterdi. Bu onların hem hayal gücünü, hem ufkunu genişletecek, hem de özgüvenlerini arttıracak. Bir şeyler yapma isteği onlarda daha da gelişerek hayatta başarılı olmaya gayret gösterecekler; dedi.

“ÜLKEMİZİN İYİ MÜHENDİSLERE İHTİYACI VAR”

Nebahat Şifa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen; TÜBİTAK Bilim Fuarı nda’ ALKÜ Rektörü Pınarbaşı, öğrencilerin bulunduğu stantları tek tek gezerek, öğrencilerin yaptığı çalışmaları yakından inceledi. Öğrencilerin çalışmalarıyla ilgili yaptığı sunumları dinleyen Rektör Pınarbaşı, yapılan çalışmaları beğendiğini ifade ederek, öğrencilerden gelecek yıllarda bu tür etkinlikler yapmadan önce ALKÜ’nün danışman hocalarından da yararlanmalarını istedi. Kendisinin de mühendis olması nedeniyle en çok teknoloji standında vakit geçiren Rektör Pınarbaşı, gençlere olan güveninin tam olduğunu söyledi. Pınarbaşı, “Ülkemizin inançlı, vatansever ve çalışkan gençlere çok ihtiyacı var. Bugün burada çok güzel işler yaptığınızı görmek beni ayrıca mutlu etti. Teknoloji çağını yaşadığımız bu zamanda ekonomik olarak daha çok güçlenmek için genç mühendislere ve sizin gibi bilim insanlarına çok ihtiyacı var. Sizlerin ileride çok güzel işler çıkaracağınıza inanıyorum” diye konuştu.

Haber: Fatih Şahin