Alanya'da TEOG Heyecanı

Alanya'da TEOG Heyecanı
23 ve 24 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan TEOG Sınavına ilçemiz genelinde toplamda 4313 öğrenci katılacak.

23 Kasım 2016 Çarşamba ve 24 Kasım 2016 Perşembe günü 8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı ortak sınavlar, yurt içi ve yurt dışındaki sınav merkezlerinde, Türkiye saati ile her iki günde bir oturumda üç ders yazılısı olmak üzere iki oturum hâlinde, saat 09.00, 10.10 ve 11.20´de başlayacak ve aynı anda tamamlanacak. Ortak sınavlara mazeretleri nedeniyle katılamayacak olan öğrenciler için, 17-18 Aralık 2016 tarihlerinde Bakanlıkça belirlenen merkezlerde mazeret sınavları yapılacak.

NÜFUS CÜZDANLARINI UNUTMAYIN!
Özel eğitim uygulama okulları (merkezleri) ve bu okulların programını uygulayan özel eğitim sınıflarında öğrenimlerini sürdüren orta veya ağır zihinsel engelli öğrenciler ile ağır otistik öğrenciler ortak sınavlardan muaf tutulacak. Öğrenciler, yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile bilgisayar özelliği taşıyan her türlü cihazlarla sınava alınmayacak. Sınav görevlileri tarafından nüfus cüzdanları kontrol edilecek.

İLK 15 DAKİKA İÇİNDE GELEN ÖĞRENCİLER SINAVA ALINACAK
Her dersin yazılı sınavı başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak ve bu öğrencilere ek süre verilmeyecek. Öğrenciler, ders yazılı sınavı başladıktan sonra ilk 20 dakika sınav salonundan çıkmayacak (sağlık durumu nedeni hariç), bu süre tamamlandıktan sonra talep eden öğrencinin sınav salonundan çıkmasına izin verilecek. Öğrencilerin engelleri sebebiyle sürekli kullandıkları ilaç, araç-gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanmalarına izin verilecek.

‘340 SALONDA 4313 ÖĞRENCİ TER DÖKECEK’
4313 öğrenci TEOG sınavlarında ter dökeceğini belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “Alanya Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi/özel altmış bir (61) Ortaokulda, 340 salonda; 2230 Erkek, 2083 Kız öğrenci olmak üzere toplam 4313 öğrenci TEOG’da ter dökecek. Bu sınavlarda 1019 sınav görevlisi görev yapacak. Sınava girecek bütün öğrencilerimize, sınav görevlisi öğretmen ve okul sınav yürütme komisyonlarımıza üstün başarılar dilerim. Vatandaş, esnaf ve tüm halkımızın sınav günü sınav güvenliği için gürültü, iş makinesi, korna ve sınavı olumsuz yönde etkileyecek her türlü durumdan kaçınılması gerekmektedir” dedi.

MÜDÜR VEKİLİ YAMAN “ELİNİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPIN”
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Yaman sınava girecek öğrencilerimize başarılar diledi ve şunları ekledi: “Biliyoruz ki emeklerinizin karşılığını alacağınız bu sınava hepiniz çok çalıştınız ve bizler de sizlerin rahat, huzurlu ve sorunsuz bir sınav geçirmeniz için tüm tedbirlerimizi aldık. Okullarınızda öğretmenleriniz sınavla ilgili önemli tavsiyeler verdi, hatırlatmalarda bulundular. Sizlere güveniyor ve elinizden gelenin en iyisini yapacağınıza inanıyoruz.”