Şangay Beşlisimi, Avrupa Schengenimi ?

Şangay Beşlisimi, Avrupa Schengenimi ?
Alanya Gazetesi köşe yazarlarından Fevzi Aydoğdu bu hafta Şangay Beşlisimi yoksa Avrupa Schengenimi dedi..
 Yazılarıyla Türkiye'de olduğu gibi Avrupa gündeminde de takip edilen siyasi danışman Fevzi Aydoğu, son yazısında köşesinde Avrupa ile olan sorunları taşıdı. Köşesinde Aydoğdu, Şangay Beşlisimi, Avrupa Schengenmi ? diye sordu.

İŞTE SON YAZISINDAN BAZI SATIRLAR

"Türkiye neden Şangay işbirliği örgütü ne yakınlık duyuyor ! Şangay beşlisi üye ve katılacak üye lerle birlikte ( iki milyar ) yaklaşık nüfusuyla birlikte petrol doğalgaz maden ve askeri gücü olan ülkelerin başında ,!Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) üyesi Özbekistan ve 2017’de üye olması beklenen Pakistan temasları sonrası yurda dönüşünde soruları yanıtlarken Türkiye’nin de bu örgüt içinde yer alabileceği mesajını verdi açıklaması Dünya da geniş yankı buldu..

Erdoğan  örgüte 2012 yılında ‘diyalog ortağı’ olarak katılan Türkiye’nin o tarihten bu yana iyi ilişkilerini devam ettirdiğinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile ikili görüşmelerde de bu konunun gündeme geldiğinin altını çizdi. Büyük bir hızla ilk yanıt Çin’den geldi: “İşbirliğinden memnuniyet duyarız” denildi."


YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ..