Göynük Meslek Yüksek Okulu Ekmek ve Pasta Ustalarını Yetiştirecek

Göynük Meslek Yüksek Okulu Ekmek ve Pasta Ustalarını Yetiştirecek
Kemer ilçesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu'na Ekmek ve pasta sektöründe öncü bir firmanın sosyal sorumluluk projesi olarak kurduğu uygulama imalathanesi törenle açıldı.
"Fimak Rahmetli Vedat Özpınar Uygulama Mutfağı" adı verilen mutfağın açılışı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Ünal,  Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Ak Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Minta, Fimak Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özpınar, Fimak CEO'su Zorman Bayramoğlu ve Göynük Meslek Yüksekokulu Müdürü Cem Oktay Güzeller'in, öğrenci ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti.
 
FIRINCI ÇOCUĞUYUM, İLK MESLEĞİM FIRINCILIK

Açılışta konuşan AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Fimak'a Göynük Meslek Yüksekokuluna kazandırmış olduğu ekmek ve pasta işleri uygulama mutfağından dolayı teşekkür etti. Atay Uslu konuşmasında şunları ifade etti: "Benim babam fırıncı ve ben  uzun yıllar fırıncılık yaptım. Bugün açtığımız modern uygulama mutfağı sayesinde artık ekmek ve pasta mesleğinin pratik eğitimini almış ustalar yetiştirilmeye başlanacak. Hayırseverlere teşekkür ediyorum.

MADE IN TURKEY DAMGALI ÜRÜNLER GELİŞTİREREK MİLLETİMİZE KARŞI GÖREVİNİ YAPTILAR...
Adına uygulama mutfağı yapılan Rahmetli Vedat Özpınar  Antalyalıdır. Akseki'den çıkıp 80 ülkeye, ekmek ve pasta sektörü ekipmanı alanında ihracat yapan bir iş adamımız olmuştur. Geliştirdiği ve üzerinde "made in Turkey" yazan ürünlerle küresel piyasalara açılmıştır.  Üreterek, istihdama katkı koyarak Rahmetli Vedat  Bey bu ülkeye karşı görevini yapmıştır. Allah Rahmet etsin. Evlatlarına bu hayır için, Üniversitemize sundukları katkı için teşekkür ediyoruz." dedi.  
 
Davetliler açılışın ardından uygulama mutfağında incelemelerde bulundu. Antalya Milletvekili Atay Uslu fırında çalıştığı eski günleri yad etti, tezgahtaki hamura şekil verip ederek ustalığını gösterdi. 

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal'da hayırseverlere teşekkür etti ve Akdeniz üniversitesinin her geçen gün kadrosuyla, fiziki alt yapısı ve eğitimi ile büyüdüğünü anlattı.