Elmalı'da Yörük Göçü Yapıldı

Elmalı'da Yörük Göçü Yapıldı
Elmalı'da 6. Yörük Göçü Etkinliği yapıldı..
Sembolik olarak Yörük göçünün canlandırıldığı etkinliğe Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Elmalı ve Finike Belediye Başkanları,  Elmalı Kaymakamı ve çok sayıda Yörük Derneği yöneticisi ve vatandaşlar katıldı. 
YÖRÜKLÜK ABORJİNLİKTEN DAHA DERİNDİR...
Atay Uslu Elmalı Yörük Göçünde yaptığı konuşmada şunları ifade etti: 
"Yörük Kültürü üzerine romanlar yazılıp, filimler çekilen Aborjinlikten, İskoç kültüründen  çok daha derindir, çok daha zengindir, daha özeldir. Yörüklük irfan ile zenginleşmiş, bin yıldır yaşayan muazzam bir kültürdür. Özünde sevmek, sevilmek ve sevdirmek vardır. Doğa sevgisi, doğal beslenme, misafirlik, yiğitlik, barış vardır.  Yörük Göçü Etkinliği küreselleşmenin yok ettiği yerel kimlikler yerine küreselleşmeye yön veren yerel kimlikleri yaşatma projesidir. Modern dünyanın yaşadığı insani krizleri çözebilmesi için Yörük kültürüne ve Yörüklük değerlerine ihtiyacı vardır. Şimdi Yörük festivali Antalya'da uluslararası hale getiriliyor."
 BİRA FESTİVALİ YERİNE YÖRÜK FESTİVALİ
Antalya Milletvekili Atay Uslu geçmişte yapılan bira festivalini de eleştirilerek konuşmasına devam etti: 
Artık özenti ve zararlı etkinlikler devri sona erdi. Maalesef  bizim paramızla güzel Antalya'mızda bira festivali yaptılar. Onları bir kez daha kınıyoruz.  Artık Bira festivali yapan yerel yönetimler yerine Yörük festivali yapan Belediyelerimiz var.  Kültürümüzü yaşama ve yaşatma, anlama ve anlatma derdinde olanlara, bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. " 
YÖRÜK GÖÇÜNE YOĞUN KATILIM
Yörük göçünü seyir için vatandaşların adeta Elmalı caddelerine aktığı gözlendi. Elmalı Yörük Göçüne çok sayıda Yörük derneği katıldı. Etkinlik süresince Yörük dernekleri birlik ve beraberlik mesajları verdiler ve Yörük hayatını canlandırdılar.