Sabah Akdeniz'in Bugünkü Manşeti

Sabah Akdeniz'in Bugünkü Manşeti
Sabah Akdeniz Gazetesi'nin bugünkü sayısında, FETÖ Terör Örgütünün Alanya planları ve bu planların nasıl çökertildiği manşete taşındı.
 İşte Sabah Akdeniz'de bugün manşete taşınan o haber;

Defalarca görevden alınmasına rağmen her seferinde FETÖ’cü mahkeme kararlarıyla geri dönen eski Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, darbe girişimi sonrası kayıplara karıştı
FETÖ'cü darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarla birlikte terör örgütünün Antalya'nın Alanya ilçesi üzerinde kurmaya çalıştığı tezgah da ortaya çıktı. FETÖ'nün ısrarla Alanya Kaymakamlığı'nı elinde tutma çabası akıllara 8 Eylül 2015 Alanya provokasyonunu getirdi. FETÖ provokatörleri kaos planlarından birini Dağlıca saldırısı sonrası Alanya'da gerçekleştirilen protesto gösterilerinde hayata geçirmiş ve ilçede Türk-Kürt çatışması çıkartılmaya çalışılmıştı. Olayların ardından da mevcut Kaymakam Hasan Tanrıseven ihanet şebekesinin hedefi haline getirilmişti.

KAÇAK KAYMAKAM
FETÖ'nün Alanya üzerindeki hakimiyet çabası, şu anda hakkında yakalama kararı bulunan ve kaçak durumda olan Erhan Özdemir'in 7 Eylül 2012'de Alanya Kaymakamlığı görevine atanması ile başladı. Özdemir bu görevini 23 Eylül 2014 tarihine kadar sürdürdü. Bu tarihte İzmir Vali Yardımcılığı görevine atanan Özdemir, ısrarla ve FETÖ'cü hakimlerin kararlarıyla Alanya Kaymakamlığı görevine defalarca geri döndü.

GİTTİ GİTTİ GERİ GELDİ
Mahkeme kararıyla ilk olarak 12 Mart 2015'te Alanya'ya dönen Özdemir, hakkında açılan soruşturmadan dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınarak Isparta Vali Yardımcılığı'na atandı. Mahkeme Özdemir'i 28 Haziran 2015'te tekrar Alanya'ya gönderdi ancak Bakanlık kararıyla bir gün sonra Isparta Vali Yardımcılığı'na geri gönderildi. Tekrar dava açan Özdemir, 10 Şubat 2016'da Alanya Kaymakamlığı görevine yine iade edildi. Özdemir, bir gün görev yapıp rapor aldı. Ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yine geçici görevle Kayseri Vali Yardımcılığı'na atandı. Sürekli soruşturma geçiren Erhan Özdemir'in Alanya'daki bir vakfın başkanlığı görevinden uzaklaştırılmış olması nedeniyle, mahkemeler tarafından yasalara aykırı olarak sürekli göreve iade edilmesi FETÖ'nün yargı içindeki örgütlenmesini de gözler önüne serdi. Geçen yıl Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Çorum'a atanan Cumhuriyet Savcısı Yener Yavuz'un darbe girişiminin ardından, 'Anayasayı ihlal, hükümete silahlı isyan, silahlı örgüte üye olmak' suçundan tutuklanması bazı gerçekleri gün yüzüne çıkardı. Savcı Yavuz'un görev süresinde Alanya Kaymakamı olan Erhan Özdemir'in de aynı soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verildikten sonra firar etmesi gözleri Alanya'ya yöneltti. Yavuz ve Özdemir'in Alanya'da görev yaptıkları dönemde sıkı fıkı olmaları dikkatlerden kaçmıyordu.

ADALETE GÜVEN VE HEMEN
Eski Alanya Kaymakamı Özdemir'in görevden alınması ve gözaltı kararı verilmesinin ardından FETÖ'nün yeni bir hamle yaparak darbe girişiminin ilk gününden beri demokrasi nöbeti tutan Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven'in görevden alındığı haberleri ile algı operasyonuna girişmesi oynanan oyunları gün yüzüne çıkardı. O dönemde Erhan Özdemir'in avukatlığını yapan Mehmet Tığlı'nın İçişleri Bakanlığı'na sürekli çağrıda bulunup, 'Mahkeme kararına uyun' dediğini hatırlatan Alanyalılar benzer çağrıyı şimdi Özdemir'e yapmasını istiyor. Alanyalılar, Tığlı'nın FETÖ'den aranan Özdemir'e, "Hukuka güven, adalete teslim ol" çağrısı yapmasını bekliyor.