Bilirkişi, Asfaltta Selfie Çekilirken Ölen Gençleri Kusurlu Buldu

Bilirkişi, Asfaltta Selfie Çekilirken Ölen Gençleri Kusurlu Buldu
Antalya'da asfalta yatıp selfie çeken 5 gençten 2'sine çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan kamyonet sürücüsü Uğur Üstündağ, tahliye edildi.

Bilirkişi raporunda Üstündağ"ın hiçbir kusuru olmadığı, kazanın yola yatıp fotoğraf çektiren gençlerden kaynaklandığı kaydedildi.

Alanya"da oturan Onur  Konur, Tufan Mert Aytemur, Çağlar Savaşcı,  Muhammet Bozkurt ve Deniz Yalçın, hem kaykay yapmak, hem de gezmek için geçen 20 Aralık"ta otomobille  Antalya"ya geldi. 5 arkadaş gün boyu gezdikten sonra saat 21.00 sıralarında  Alanya"ya dönüş için yola çıktı.  Antalya Havalimanı önüne geldiklerinde tali yola girip otomobillerini yol kenarına park eden gençler, iniş kalkış yapan uçakları izlemeye başladı. Bir süre sonra gençler asfalta uzanarak selfie çekti. Daha sonra gençlerden Onur  Konur, asfalta yatan arkadaşlarının fotoğrafını çekmek istedi. Bu sırada 29 yaşındaki Uğur Üstündağ yönetimindeki kamyonet gençlerin üzerinden geçti. 19 yaşındaki Çağlar Savaşcı ile 17 yaşındaki  Muhammet Bozkurt yaşamını yitirdi. Olaydan sonra tutuklanan Uğur Üstündağ hakkında 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

5"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde görülen davanın ilk duruşmasında farları sönük olduğu için yoldaki gençleri görmediğini iddia eden Üstündağ, tahliyesini istedi. Onur  Konur ise olay günü annesine ait otomobille hem gezmek, hem de kaykay yapmak için  Antalya"ya geldiklerini, dönüş yolunda havalimanı yan yolda mola verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Aracın dörtlülerini yakıp indik. Yarım saat kadar burada kaldık. Hiç araç geçmedi. Hatıra fotoğrafı çektirmek istedik. Yanımdaki dört kişi asfalta yattı. Ben de onların fotoğrafını çektim. Üç kare fotoğraf çekmiştim. Çekilen fotoğraflara bakmak için yanıma gelecekleri sırada hızla kamyonet geçti. Farları yanmıyordu. Muhammet ve Çağlar"a çarparak gözden kayboldu. Olaydan 20 dakika sonra arkadaşlarıma çarpan kamyonet geri geldi."

ÖLENLERİ TAM KUSURLU BULAN RAPOR

Mahkeme kazanın oluş nedeniyle ilgili bilirkişiye de rapor hazırlattı. Komiser yardımcısı  Cebrail Doğan tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, olayda asfalta yatıp fotoğraf çektirirken kamyonet çarpması sonucu hayatını kaybeden gençler tam kusurlu bulundu. Farları kapalı olduğu iddia edilen kamyonet sürücüsü ise kusursuz bulundu.

TUTUKLU SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Raporda, kazanın olduğu taşıt yoluna yatan yayaların diğer yol kullanıcılarının can ve mal güvenliğini tehlikeye attığı kaydedildi. Taşıt yolunu eğlence ve oyun alanı olarak kullanan yayaların tedbirsiz ve dikkatsiz davranması nedeniyle kazaya neden oldukları iddia edilen bilirkişi raporunda, yayaların zorunlu haller dışında trafiği engelleyecek veya tehlikeye düşürecek davranışlarda bulunmaları ve buraları saygısızca kullanmalarının yasak olduğu belirtildi.

Kaza anında aracın ışıklarının yanmaması durumunun sadece bir iddia olduğu bu konuda somut bir bilgi olmadığına yer verilen raporda, kazanın taşıt trafiğine açık alanda aydınlatması olmayan bir yolda olduğu, maktullerin üzerinde koyu renk giysiler bulunduğu için yol üzerindeki bir cismi sürücünün fark etmesinin oldukça zor olduğu belirtildi. Mahkemeye gönderilen rapor üzerine tutuklu sanık Uğur Üstündağ tahliye edildi.

RAPORA İTİRAZ

Rapordan ve sanığın tahliyesinden dün görülen 2"nci duruşmada haberdar olan ölen gençlerin yakınları, bilirkişi raporuna itiraz etti.  İstanbul  Adli Tıp Kurumu"ndan yeni bir rapor alınmasını talep eden  Muhammet Bozkurt"un babası Hayri Bozkurt ile Çağlar Savaşçı"nın annesi Nesrin Yıldız, bilirkişi raporunu kabul etmediklerini söyledi. Mahkeme, sanığın olayın meydana gelmesinde kusuru bulunup bulunmadığı, kazanın meydana gelmesinde varsa kusurunun derecesi hakkında rapor aldırılması için dosyanın  İstanbul  Adli Tıp Kurumu Başkanlığı"na gönderilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.