AVUKAT KURTULUŞ AYBİRDİ ADLİ PARA CEZASI HAKKINDA UYARDI

AVUKAT KURTULUŞ AYBİRDİ  ADLİ PARA CEZASI HAKKINDA UYARDI
Uluslararası Hukuk ve Uluslararası İlişkiler Siyaset Uzmanı tanınmış Ceza Avukatı Kurtuluş Aybirdi son dönemlerde yaşanan en çok sorulan Adli para cezası hakkında Açıklamada bulundu başarılı ceza Avukatı Kurtuluş Aybirdi AlanyaGazetesi okuyucularına Adli para cezası hakkında önemli aydınlatıcı bilgiler paylaştı

Hükümlü tarafından adli para cezaları hiç ödenmez yahut taksitlerden biri süresinde ödenmezse, hükümlü hakkında kamuya yararlı bir işte çalıştırma prosedürü işletilerek hükümlün çalışarak adli para cezasını ödemesi sağlanır. Cumhuriyet savcısının kararı ile ödenmeyen kısma karşılık gelen gün miktarı hapis cezasına çevrilerek hükümlünün iki saat çalışması ...bir güne karşılık gelmek üzere kamuya yararlı bir işte çalıştırılmasına karar verilir. Günlük çalışma süresi en az iki saat ve en fazla sekiz saat olacak şekilde denetimli serbestlik müdürlüğünce belirlenir. Hükümlünün, hakkında hazırlanan çalışma programına ve denetimli serbestlik görevlilerinin bu kapsamdaki uyarı ve önerilerine uymaması hâlinde, çalıştığı günler hapis cezasından mahsup edilerek kalan kısım ceza infaz kurumunda hapis cezası olarak yerine getirilir.
5275 sayılı Kanun 106. Maddesine göre ödenmeyen adli para cezasından dolayı hükümlüye verilecek ceza 3 yılı geçemez. İçtima halinde yani birden fazla hükümle adlî para cezalarına mahkûmiyet hâlinde bu süre beş yılı geçemez Av. Kurtuluş Aybirdi   ( Fevzi Aydoğdu )