Antalya'da Patlama

Antalya'da Patlama
Bu sabah Antalya ATSO binası yanında bulunan otoparkta bir patlama meydana geldi. Patlamada yaralananlar var.

Antalya'da çevreyolu üzerinde bulunan ATSO binasının otoparkında bir patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetinin büyük olduğu öğrenildi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Binasının arkasında bulunan otopark alanında sabah saat 08:50'de bir patlama meydana geldi. Patlama ile ilgili henüz yapılmış resmi bir açıklama yok. Patlama ile ilgili olarak şu ana kadar sadece Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Tarafından bir açıklama yapıldı. Türel açıklamasında; "patlamada ölen yok, sadece hafif yaralılar var" dedi. Patlama nedeni ile ATSO binasının duvarlarında derin yarıklar oluştuğu görüldü. Güvenlik nedeni ile ATSO binası boşaltıldı. Menderes Türel CNNTURK'e yaptığı canlı telefon bağlantısında şunları söyledi; "Antalya dünyanın en büyük organizasyonlarına güvenle ev sahipliği yapmış bir şehirdir, her hangi bir güvenlik zafiyeti yoktur. Bunun herhangi bir terör örgütünün yaptığı bir terör eylemi yaptığına dair henüz resmi bir açıklama yok, bunu hemen bir terör eylemiymiş gibi dünyaya takdim etmek çok doğru değil. Bana göre bu bir terör eylemi değil. Çok fazla yoğun bir saatte patlama olmuyor, Antalya'da insanların az olduğu bir lokasyonda meydana gelen bir patlama, can kaybı yok, hafif cam sıyrığı olan 10-12 vatandaş var. 



HEMEN YANINDA AKARYAKIT İSTASYONU VAR
Patlamanın meydana geldiği ATSO birasının hemen yanında bir akaryakıt istasyonu bulunuyor.

TOPLANTI VARDI
Patlamanın meydana geldiği ATSO binasında bugün öğleden sonra meclis toplantısı olduğu, toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de katılacağı öğrenildi.




İKİNCİ BİR PATLAMA İHTİMALİ
İkinci bir patlama ihtimaline karşın polis ekipleri bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. DHA muhabiri Hasan Demirbaş “4 araç hasar görmüş, birisi ise tamamen parçalanmış. Yaralılar var ancak gördüğüm kadarıyla ağır yaralı yok” dedi. CnnTürk canlı yayınına bağlanan ve olayın şokunu yaşadığı gözlenen bir görgü tanığı ise “Şiddetli bir patlama oldu. Herkes kanlar içindeydi. Çok korkunçtu” diye konuştu. Çevreye vatandaşlar ve araçlar yaklaştırılmıyor. Antalya'da güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı.



Patlamanın gürültüsü şehir merkezinde de duyuldu, Olay yerine çok sayıda ambulans ve güvenlik birimleri sevk edildi.



Antalya’da Kepez ilçesi Gazi Bulvarı üzerinde bulunan Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) otoparkında saat 08.50 sıralarında patlama meydana geldi.