Anne Katili, Cezai Ehliyeti Olmadığı İçin Ceza Almadı

Anne Katili, Cezai Ehliyeti Olmadığı İçin Ceza Almadı
Antalya'da intihar etmesine engel olan annesinin boğazını sıkarak öldüren gence cezai ehliyeti olmadığı gerekçesiyle ceza verilmedi.

Antalya"da intihar etmesine engel olan annesinin boğazını sıkarak öldüren 27 yaşındaki Batuhan Genç, cezai ehliyeti olmadığından, yüksek güvenlikli bir hastanede tedavi edilmesi için tahliye edildi.

ANNESİYLE TARTIŞIP İNTİHARA KALKIŞTI

Konyaaltı"ndaki aile faciası, geçen 12 Aralık günü Arapsuyu Mahallesi"ndeki Gökay Apartmanı"nda meydana geldi. Psikolojik sorunları olan Batuhan Genç, annesi 55 yaşındaki Zayide Genç ile tartışmaya başladı. Batuhan Genç evi terk edip yaşamına son vermek istediğini söyleyince annesi Zayide genç, kız kardeşinin doktor eşi Oğuz  Akça"yı arayarak durumu bildirdi.

KAPIYI AÇAN OLMADI

Telefonla görüştüğü eniştesine oğlunun durumunun iyi olmadığını anlatan Zayide Genç, "Kız kardeşimle çabuk gelin" diye ricada bulundu. Bunun üzerine Oğuz  Akça, eşi Emel  Akça"yla birlikte baldızının oturduğu apartmana geldi. Kapı önünde anneyle oğlunun tartışmasını duyan çift zili çaldı, ancak açan olmadı. Bir süre sonra seslerin kesilmesi üzerine  Akça çifti polisi arayıp durumu bildirdi. Kapının açılması için de çilingir çağıran çift, apartmanın giriş kapısına inip beklemeye başladı.

ANNESİNİ ÖLDÜRÜP ÇIRILÇIPLAK KOŞMAYA BAŞLADI

Bu sırada evden çıkan Batuhan Genç, kıyafetlerini çıkarıp çırılçıplak denize doğru koşmaya başladı. Çağrılan çilingir yardımıyla kapıyı açan  Akça çifti, evin koridorunda Zayide Genç"in cesediyle karşılaştı.

TEKNEYLE KAÇMAYA ÇALIŞTI

Annesini boğazını sıkarak öldürdüğü anlaşılan Batuhan Genç"in cinayetten sonra  Konyaaltı sahilinde denize girip açıldığı tespit edilince deniz polisinden yardım istendi. Kıyıdan 200 metre kadar açıkta yakalanan Batuhan Genç, kendisini gözaltına alan polislere  Finlandiya"ya gidip Yavuz ağabeyini görmek istediğini söyledi.

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRDÜ

Sevkedildiği mahkemece tutuklanan Batuhan Genç"in, geçmişte  Akdeniz ve  Ege üniversitelerinde birçok kez psikolojik tedavi gördüğü tespit edildi.

CEZAİ EHLİYETİ OLMADIĞINA DAİR RAPORU VAR

Tutuklandıktan sonra  Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi"ne sevk edilen Batuhan Genç hakkında, 9 Mart tarihinde cezai sorumluluğu olmadığına ilişkin rapor düzenlendi. Davanın ilk iki duruşmasına da  Bakırköy"deki tedavisi nedeniyle katılamayan Batuhan Genç"ten, babası Demre Belediyesi eski başkanı  Adnan Genç de şikayetçi olmadı.

TEHLİYE EDİLİP TEDAVİ ALTINA ALINDI

Davanın üçüncü duruşmasında hazır edilen Batuhan Genç, söyleyecek bir sözü olmadığını söyledi. Olaydan önce psikolojik tedavi gördüğünü belirten Batuhan Genç, tahliyesini talep etti. Avukatı Mete Anahtarcıoğlu da müvekkilinin cezai ehliyeti olmadığını, halen  Bakırköy"de tedavisinin devam ettiğini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı"nın avukatı ise sanığın cezalandırılmasını talep etti. Cumhuriyet savcısı ise ceza ehliyeti olmadığı için sanığın tahliye edilip yüksek güvenlikli bir hastanede tedavi altına alınmasını istedi.

ÜNİVERSİTE SON SINIFTAYDI

Yapılan müzakereden cumhuriyet savcısının talebi yönünde karar veren mahkeme, Batuhan Genç"in tahliyesine karar verip yüksek güvenlikli bir hastanede tedavi altına alınmasına hükmetti. Oğlunun  Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi son sınıf öğrencisi olduğunu belirten  Adnan Genç, "Oğlum psikolojik sorunları olduğu için okulunu tamamlayamadı. Annesine düşkün bir çocuktu" dedi.