Alanya'da Cemaat Eylem Yaptı

Alanya'da Cemaat Eylem Yaptı
Alanya'da taciz iddiası ile gözaltına alınan Eski Hal Cami imamı için cami cemaati bugün eylem yaptı..
Geçtiğimiz hafta içerisinde 3 küçük kız çocuğunu taciz ettiği iddiası ile gözaltına alınan Eski Hal Cami imamı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Eski Hal Cami cemaati ise bugün bir eylem yaparak imamlarını korudular. 

Cami önünde toplanan çok sayıda cemaat sloganlar atarak imamın serbest bırakılmasını istediler. Konu ile ilgilibasın açıklaması yapan cemaatdeki vatandaşlar şu ifadeleri kullandılar: 

"Değerli Basın Mensupları ve Sayın Alanya Halkı; 
12 Temmuz 2017 tarihinde üzerine atılan iftiralar sonucu Eski Hal Camii İmam Hatibimiz Saygıdeğer Hocamız özgürlüğünden mahrum bırakılmıştır. Yaklaşık 25 yıldır Alanyamıza ve Cemaatimize hizmetleri bulunan hocamız bu güne kadar sayısız evladımıza Kuran Kursu vermiştir. Şimdiye kadar kendisi ile ilgili herhangi bir olumsuz tek bir kelime bile edilmemişken malesef asılsız ve mesnetsiz bir iftira sonucu halen özgürlüğünden mahrumdur.


Bizler camii cemati ve bölge halkı olarak hocamızın böyle bir olaya karışmadığını kendisi hakkında olumsuz verilen beyanatların bir iftira olduğunu sizlerle paylaşmak isteriz. Bu güne kadar görev yaptığı camiiyi 2 kez tadilattan geçiren buna önderlik eden gecesini gündüze katarak tüm çalışmalarda bizzat bulunan hocamız camiimiz ve  cemaati için canla başla mücadele etmiştir.



Hocamıza yakıştırılmaya çalışılan çirkin aynı zamanda da asılsız ve mesnetsiz ifadeler karşısında bizler hocamızın yanında durarak, ona sonuna kadar destek olmaya hazırız. Bu çirkin dedikodular sadece hocamız hakkında değil aynı zamanda İSLAM DİNİ hakkında karalama yapmaktan ibaret olduğu kanısındayız. 


Sayın basın mensupları ve saydıdeğer Alanya halkı; bu güne kadar arkasında saf tutarak namaz kıldığımız sayın hocamızın bundan sonra da arkasında saf tutatak ona destek olmaya devam edeceğimizi olayın sonuna kadar takipçisi olduğumuzu, islama ve hocamıza atılan iftiraların bir an önce gün yüzüne çıkmasını beklediğimizi, bu konuda YÜCE TÜRK ADALETİNE olan inancımızı hiç kaybetmeyeceğimizi saygıyla kamuoyuna duyururuz."