Alanya'da 1 Mayıs Gerginlik Yarattı

Alanya'da 1 Mayıs Gerginlik Yarattı
Alanya'da 1 Mayıs Kutlamaları gerginlik yarattı. Yürüyüş yapan grubun elinde Türk Bayrağı olmaması vatandaşların tepkisini çekti..

Bu sabah Atatürk caddesi üzerinde bulunan Alanya PTT Müdürlüğü önünde toplanan Eğitimsen, CHP ve HDP Alanya İlçe Teşkilatı örgütleri Kuyularönü Meydanı'na doğru yürüyüş yaptı. Bu sırada yürüyüş yapan Eğitimsen'li ve HDP'li kalabalık arasında hiç Türk Bayrağı bulunmadığını gören vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla  'Ne mutlu Türk'üm diyene' diyerek tepki gösterdi.

Yürüyüş için güvenlik önlemi alan polis ekipleri ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlara uyarıda bulundu. Geçtiğimiz sene şehit düşen Coşkun Nazilli'nin abisi Mustafa Nazilli de yürüyüş yapan gruba kurt işareti yaparak tepkisini gösterdi. Tepki gösteren vatandaşlar arasında bulunan BBP Alanya ilçe Başkanı Fevzi Duran Yıldırım'da kalabalığa tepki gösterdi. Burada bir açıklama yapan BBP İlçe Başkanı Yıldırım, "Türk Bayrağı'nın altında olmayan hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Bu şerefsizliktir" dedi.

Daha sonra polis korumasında iskele meydanına inen Eğitimsen'li, CHP'li ve HDP'li gruplar burada oynayarak halay çektiler.